’Foto’s op verpakking zinloos’

Na het invoeren van een maatschappelijk ingrijpende Europese maatregel rest ons de vraag; hoe effectief zijn de door Europa gekozen shockerende afbeeldingen op sigarettenpakjes eigenlijk?

Discutabel

Dat er foto’s op sigarettenpakjes worden geplaatst lijkt me sowieso discutabel, zegt H. Oord. „Maar als de foto’s die erop geplaatst worden in essentie eigenlijk weinig met roken te maken hebben, denk ik helemaal: verspild geld.”

Plaatjes: dat iemand een slecht gebit heeft is toch wel echt aan meer dingen te wijten dan alleen roken (multifactorieel noem je dat). Dat iemand bloed ophoest, is maar heel zelden een gevolg van roken. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

…half Nederland via belastinggeld…

U begrijpt het al; ja, ik rook, ik zag ze en dacht wat een kul. En ik weet heus wel wat de gevolgen kunnen zijn (dan is het mijn schuld, dikke bult, en nee daar hoeft dan niet half Nederland via belastinggeld verder aan mee te betalen). Maar algemeen: de zogenaamde gevolgen die op zo’n pakje sigaretten worden geplaatst, slaan gewoon echt nergens op, bovendien denk ik niet dat iemand die al rookt zich daardoor laat beïnvloeden.

Voor een jong iemand die begint met roken zal het volgens mij alleen maar stoerder lijken dat je dat risico neemt. Volledig zinloos als je het mij vraagt.

ShockCover

De meeste rokers zijn zich bewust van het feit dat zei roken, daar hoeft Europa geen afschrikwekkende afbeeldingen voor op hun sigarettenpakjes te plaatsen. Het feit dat deze afbeeldingen verder weinig met roken te maken hebben en vooral voor een ieder een doorn in het oog betekent motiveert ons om met de ShockCover bij te kunnen dragen aan de oplossing van deze Europese maatregel.

Beoordeling over ShockCover™; 9.2 / 10 (1271 reviews)