Pakje sigaretten met kind en speen kan echt niet!

Zoals waarschijnlijk de meeste van jullie lezers weten, probeert de overheid rokers te stimuleren om te stoppen met roken door verschrikkelijke foto’s te tonen op een pakje sigaretten.

Het stimuleren om te stoppen met roken is zeker positief, maar op wat voor manier probeert de overheid dit eigenlijk te doen?

Sinds mei 2016 is het wettelijk verplicht voor de tabaksfabrikanten om horror foto’s te plaatsen op een pakje sigaretten. Dit is dus al een tijdje gaande maar nu pas verschijnen de pakjes sigaretten met deze foto’s in de schappen. Dit komt omdat de ‘oude’ voorraad aan pakjes sigaretten op begint te raken en deze nu aangevuld worden met de nieuwe pakjes sigaretten.

Commotie! Maatschappelijk verantwoord?

De stimulans vanuit de overheid om verschrikkelijke foto’s af te beelden begint dus steeds vaker zichtbaar te worden. In een land als Nederland brengt dit de nodige commotie met zich mee en worden er al snel vragen gesteld.

Hoe groot is het effect? Hoeveel mensen stoppen met roken? Hier wordt vast nog onderzoek gedaan, maar wat in het midden gelaten wordt en wat volgens ons de belangrijkste vraag; zijn de verschrikkelijke plaatjes wel maatschappelijk verantwoord? Dit antwoord is absoluut NEE!

De grote winkel- en supermarktketens zijn al lamellen en schuifdeuren aan het plaatsen om het zicht van de pakjes sigaretten te beperken en dus consumenten en dus ook kinderen te beschermen.

 

pakjes sigaretten afgeschermt

Echter wanneer een pakje sigaretten bijvoorbeeld op tafel ligt op een tafeltje van een terras worden deze verschrikkelijke foto’s nog steeds publiekelijk getoond!

Pakje sigaretten met kind en speen kan echt niet!

Zo ontstaat er ook de nodige ophef op Twitter en ook Klacht.nl, over dit vreselijke plaatje op een pakje sigaretten.

 

pakje sigaretten kind en speen twitterkind en speen op pakje sigaretten klacht

 

De overheid niet geheel zeker of deze stimulans de juiste keuze is

Wij hebben het idee dat de overheid het ook niet zeker weet hoe dit allemaal gaat uitpakken en op dit moment wordt er zelfs gesuggereerd dat de verpakkingen blanco, zonder merk en met plaatje moeten worden aangeboden.

Welke richting dit ook op gaat, wij zijn er voor om mensen te laten stoppen met roken maar de maatregel die momenteel wordt aangeboden gaat te ver! Dit is ook de reden waarom ShockCover is ontstaan. Wij willen op een stijlvolle manier bijdragen aan een oplossing om vooral jonge kinderen te beschermen tegen deze gruwelplaatjes op pakjes sigaretten.

ShockCover biedt de oplossing

Na veel tijd en energie, hebben wij hiervoor een stijlvolle cover ontwikkeld die je gemakkelijk op je pakje sigaretten aan kunt brengen. De Cover zeer flexibel die je keer op keer kunt gebruiken en dus géén ongemakkelijke harde omhulsel om je pakje sigaretten!

Deze zijn momenteel in 2 typen te verkrijgen en passen op 19/20stuks pakjes sigaretten: de ShockCover Classic Black Edition en de Classic White Edition. Check our shop!

 

~Team ShockCover~

Beoordeling over ShockCover™; 9.2 / 10 (1271 reviews)