Ons verhaal

Het was halverwege 2016. Één van de initiatiefnemers stond bij de kassa van een winkel. Toen zijn blik op de foto’s op de pakjes sigaretten viel, was het idee achter ShockCover eenvoudig geboren. Waarom geen uitkomst bieden om een pakje sigaretten te kunnen dragen zonder
afschrikkende afbeeldingen?

Wij vroegen ons dan ook af hoe deze waanzin is ontstaan.

Europese regels

Sinds mei 2016 is er een nieuwe Europese wet in werking getreden. Deze eist dat naast de afschrikwekkende teksten, pakjes sigaretten nu ook voorzien moeten zijn van shockerende foto’s. Deze foto’s tonen onder meer verschrikkelijke tumoren in de hals, zwarte longen, en een lichaam in een lijkzak. Helaas zijn zelfs verminkte babies hierop geen uitzondering.  Op deze manier probeert de overheid mensen te stimuleren te stoppen met roken.

Heb jij deze shockerende afbeeldingen nog niet gezien op jouw sigarettenpakje? Dat kan kloppen, producenten hebben een jaar de tijd om hun oude voorraad te verkopen. Dit betekent dat het komende periode de shockerende foto’s steeds vaker te zien zullen zijn op pakjes sigaretten. Halverwege 2017 zullen ze nergens meer zonder de afbeeldingen te koop zijn.

ShockCover

ShockCover is uiteraard begonnen met het designen van de Cover:

ShockCover SketchShockCover Classic Black voor sigarettenpakje front

Laat één ding duidelijk zijn, wij van ShockCover zijn zeker voor het stoppen met roken. Wij zijn echter van mening dat de deze shockerende afbeeldingen hier niet aan meehelpen. Iedereen in onze omgeving verdient het om beschermd te worden tegen deze plaatjes. Denk aan een

kinderverjaardag waarbij de sigarettenpakjes open en bloot op tafel liggen. Hoe zorgen wij ervoor dat de shockerende afbeeldingen worden afgeschermd voor de omgeving? En hoe maken wij deze oplossing toegankelijk en gemakkelijk ?

Zo is het idee van ShockCover ontstaan. Een stijlvolle Cover die gemakkelijk te bevestigen is en die je keer op keer om je pakje sigaretten kan schuiven. Daarnaast geeft de ShockCover ook extra stevigheid en zal je pakje sigaretten niet zo snel beschadigen.

Met de ShockCover komt de shockerende afbeelding niet meer in zicht!

 

Beoordeling over ShockCover™; 9.2 / 10 (1271 reviews)